zondag 23 augustus 2009

volop oogst


De zomer is al zo ver op streek dat zij ons vrucht begint af te werpen. Dit jaar hadden we nog niet genoeg aardbeien om te verwerken omdat we afgelopen herfst het oude bed hebben omgespit en de jonge uitlopers hebben verplant. De abrikozenopbrengst van ons boompje was groot genoeg om er twee taarten mee te bakken, maar ik kon het goedkope aanbod op de markt niet weerstaan en heb toch een heel kistje verwerkt tot confiture. De rabarber hebben we op wodka gezet en de cassisbessen worden nu langzaam creme de cassis. Vlierbloesem hebben we tot siroop en alcoholvrije champagne gebrouwen (echt heel lekker). Ook de bramen en Reine Claude pruimen zijn omgetoverd tot heerlijke confiture. Vandaag maken wij ons de aloude techniek van het wecken meester met een paar kilo Mirabelles. Morgen nog even mirabellen- en vlierbessenconfiture en dan wordt het alweer tijd voor de stoofperen. Wat een pret op het Franse land en dan heb ik het nog niet gehad over de tomatenoogst; daarover volgende keer meer.

1 opmerking:

Blue Cottage zei

Rabarber op Wodka????
Dit klinkt goed, mag ik misschien een keer het recept??
Zelf doe ik ook vaak vruchten op alcohol, leuk om te doen en boven al nog heerlijk ook.
Gr Cobi