kerstkaarten maken


Het sneeuwt, sneeuwt en het blijft sneeuwen. Een mooie zondag om de kerstkaart voor Corcelles en omstreken te maken. Ieder jaar maken we voor onze internationale buurtbewoners een kerstkaart. Het eerste jaar hadden we een kerstboeketje, het tweede een zelfgebakken kerststolletje het derde jaar helaas niets en dit jaar hebben m'n lief en ik de hele dag cantuccini-koekjes gebakken en wenskaartjes gefröbeld. Het zijn aardige lolligheidjes geworden die we morgen en overmorgen langs gaan brengen. En ze zijn lekker hoor. Hier is het recept voor ongeveer 40 koekjes: Specialement pour Caroline la recette en Francais.

350 gram zelfrijzend bakmeel (farine fermentante)
200 gram amandelen (amandes)
200 gram suiker (sucre)
snuf zout (prise de sel)
3 eieren (oeufs)
geraspte schil van 1 sinasappel (zeste de orange râpé)

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vermeng het meel met de amandelen, suiker en zout. Klop er dan de eieren en de sinasappelrasp door. Kneed alles goed. Verdeel het deeg in twee stukken en vorm van elk een staaf van 3 cm doorsnede. Leg de staven op een bakblik. Bak in ongeveer 30 minuten goudgeel. Neem de staven uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd ze in schuine plakjes van 1 cm dik, leg deze op het bakblik terug en droog de cantuccini nog 10 min. Laat ze op een rooster afkoelen.

Préchauffez le four à 160 degrés. Mélangez la farine, amandes, sucre et sel. Ajoutez les oeufs et le zeste d'orange râpé. Partagez la pâte en deux morceaux et formez la en deux bâtons de 3 cm diamètre. Faites cuire 30 minutes. Laissez froidir et coupez en tranches obliques de 1 cm epaisses. Faites cuire encore 10 minutes.


Reacties

Theresia zei…
En ze smaken heerlijk!!
mieke zei…
Dat ziet er inderdaad heel makkelijke uit, ga ik zeker proberen. Nu heb ik toch nog bitterkoekjes voor de pudding. dus vandaag nog niet.