na de regen

Er is zoveel regen gevallen de laatste dagen dat zelfs de zonnewijzer op regenwater schijnt te gedijen. Maar als het dan ophoudt met regenen is de wereld weer nieuw. Het ruikt lekker, het glinstert, de buizerds vliegen lome rondjes door de grijze lucht en laten elkaar weten dat dit hun territorium is. Een koppeltje roodstaartjes maakt elkaar sierlijk rondvliegend het hof, de meeste mussen hebben hun intrek genomen in de oude stalmuren en overal hoor je gegons en getsjilp. Gelukkig zijn de zwaluwen niet afgeschrokken door al het slechte weer en kwetteren ze mee met  het getimmer van mijn lief in de schuur, waar hij bezig is om de doorgezakte tuinbank weer te restaureren. Na tevreden een rondje over erf te hebben gemaakt met het fototoestel duik ik weer naar binnen om me aan de keukentafel weer in de enigma's van het patchwork te verdiepen. Tjonge jonge, het leven is zo slecht nog niet. Zelfs niet in een te koud en te nat voorjaar. De struik naast de zonnewijzer op de foto is een Cytisus battandieri (ananasbrem) je ziet al een knop zitten. Eind van de maand zal deze struik (die we in Nederland als kuipplant iedere winter binnenhaalde) volop bloeien. Ik zal er dan ook weer een foto van maken en als jullie dan een ananas naast de PC leggen, hebben we de optimale ervaring van het prentje.

Reacties

Theresia zei…
Misschien moet je wat meer naar het zuiden naar ons, daar schijnt de zon :-)
Theresia zei…
P.s. F. heeft allerlei tomatenplantjes in de aanbieding!
Blue Cottage zei…
Tja het was/is dus echt "Nederlandsweer" bij jullie ????
Hier is het ook niet zoveel soeps.....maar ik zie het wel steeds groener en voller worden in de tuin door alle regen.
Sterkte met de uitslag van je onderzoek,
hopelijk niets ernstigs.
Verder een gezellige knutsel frutselweek gewenst.
Groetjes Cobi, vanuit het druillerige Nederland
Anoniem zei…
na vanmorgen vroeg heen en weer naar chiddes gereden te zijn heb ik nu even tijd genomen om je schitterende foto's te bekijken. altijd weer genieten. heb gisteravond nog even nagenoten van onze nwe aankopen. tot zaterdag.
Herman zei…
Ja het waren barre tijden, ook in het diepe zuiden.
We hadden een dag van meet dan 60mm regen en meer abnormaliteiten als een dag met een windchill van 2 graden. De wijngaarden ogen nog steeds als begin april!
willy zei…
Ik dacht nog misschien hadden we beter naar Frankrijk kunnen gaan maar zie dat jullie ook zelfs 4 graden hebben gehad. Het is wel al heerlijk groen bij jullie dat was in Zweden nog een stuk minder. Ik hoop dat het zonnetje zich toch ook weer snel laat zien, alhoewel die beregende planten ook wel weer mooie foto's opleveren.
Hier kwam net een klein buitje voorbij.
Lieve groet Willy