zorgeloze zomerdagen

De maand is voorbij en van mijn goede voornemens om veel te bloggen is niets terecht gekomen. Wat heb ik dan wel gedaan? Nou, van alles en nog wat maar niet veel getuinierd. Het was er zo droog en heet voor, het onkruid was de grond niet uit te krijgen. Gelukkig groeide het ook niet zo hard met dat droge weer. Middagen van 40 graden, net iets te veel van het goede. Ook twee keer deze maand naar de Orangewinkel geweest om een nieuwe livebox te halen omdat de bliksem zijn werk afdoende deed. Af en toe hebben we gasten over de vloer gehad. De eerste jaren in ons nieuwe huis werden we overlopen door logés, wat zeer zeker ook zijn charme had hoor. Maar dit jaar hebben we, om onszelf ook eens van een rustige zomer te laten genieten er paal en perk aan gesteld. Langskomen mag, lekker eten, wijntje drinken, bijkletsen, logeerbed in, ontbijten en dan weer uitgezwaaid worden. De sportevenementen van dit jaar hebben we ook enthousiast meebeleefd. De Tour de France kwam op het kruispunt 5 km van ons huis voorbij. Nou, ik me al om één uur geinstalleerd met koelbox en fototoestel. Het was reuze gezellig maar toen de wielrenners om kwart over vijf eindelijk ons plekje voorbij raasden heb ik van schrik alleen maar op het knopje kunnen drukken, vijf foto's en weg waren ze weer. Van mijn ambities om er eens een artistieke fotoreportage van te maken met flistende wielen en goed gesoigneerde kuiten kwam niets terecht. Het voetbal hebben we met 16 Hollanders bij ons voor de buis zitten aanschouwen, gelukkig hebben we van te voren genoegelijk met z'n allen aan een lange tafel op ons terras gegeten, want zoals waarschijnlijk bij iedereen ging de avond als een nachtkaars uit. Naast mijn oudste zus en haar geliefde en  nog een neef en nicht is ook Mienke langsgeweest. Dat was wel leuk hoor, iemand die je alleen uit blogland kent die dan in levende lijve voor je staat. Ze had allerlei prachtige handwerken meegenomen om samen te bekijken en wat ideetje van op te doen. Zo, die kan er wat van hoor, petje af. Maar, ik kreeg ook een compliment van haar over mijn eerste stappen in het quiltgebeuren want de top van mijn kleed is na veel puzzelen op de keukenvloer af. Ik ben er supertrots op. Ik ben me ervan bewust dat nu het echte werk pas gaat beginnen met het doorpitten met de hand. Daar ga ik nog wat moed voor verzamelen. Zo, jullie zijn weer een beetje op de hoogte. Morgen wordt de steiger opgebouwd omdat dan eindelijk de zijgevel gepleisterd gaat worden. Op mijn andere blog zet ik nog wat foto's van de kolibrievlinder. Dat is zo'n grappig beest, wel een erg bewegelijk beestje en dus weer moeilijk vast te leggen.

Reacties

marian zei…
Herkenbaar verhaal, dat met de tour de France die zo in een flits voorbijraast. Niet dat ik in La douce France woon hoor, aaahh, I wish...
En ook herkenbaar dat met het fotograferen van vlinders; die fladderen ook zo graag hé :)) Net je blog ontdekt en nu al fan! Bye!
THEA zei…
Ja, de tijd vliegt he! Heel herkenbaar, soms denk ik op vrijdag, waar is de rest van de week nou gebleven!!

Maar ja, sommige mensen vervelen zich...ik weet echt niet wat dat woord inhoud.En jij (volgens mij)ook niet.

Leuk een blog ontmoeting!!

En we zijn nu toch weer helemaal bij!!!

Fijn weekend alvast, groetjes van Thea
Theresia zei…
Ik sta er nog steeds bij hoor!
Theresia zei…
Ps. Mienke komt vanavond nog weer logeren en neemt het stofje mee!
@nne zei…
Wat wonen jullie mooi! Geniet van jullie Bourgondische landleven. Met vriendelijke groet, @nne
willy zei…
Mienke zei al dat ze misschien naar je toe zou gaan. Leuk dat het gelukt is. Ik lees nu bij de reactie van Teresia dat ze al weer op de terugweg zijn, wat gaan een paar weken vakantie toch snel voorbij.
Wat wordt je quilt mooi. Het puzzelen is geslaagd.
Fijn weekend, groetjes
Antje zei…
Jij bent een gezelligheids mens hé? Dat straalt je blog uit, echt leuk om te lezen en wat een succes die ohio stars! mooi hoor!
groetjes Antje
Anoniem zei…
wat kan een mens toch veel mooie dingen beleven, maken en doen. jij bent zo'n mens die dat ook allemaal intens ervaart (en uitstraalt)heerlijk gewoon. en je top is.......toppie?
Balsemien zei…
Deze quilt is zo mooi geworden, zeker omdat het je eerste quilt is! Prachtige oude kleuren bij elkaar en een patroon dat altijd goed is! Vind het leuk dat ik em in het echie gezien heb!
lheurebleue zei…
leuk dat je op mijn blog kwam.
bij mijn tegenbezoek kreeg ik meteen een schokje: ligt daar nu mijn quilt???? lang geleden maakte ik precies dezelfde: zelfde patroon, zelfde kleuren, misschien zelfs een heleboel dezelfde stofjes!