Ochtendmijmeringen

Ik weet nog dat wij op die bewuste dag met vrienden aan het zeilen waren tussen de Griekse eilanden. Eigenlijk is dat wat ik me vandaag de dag het liefst wil blijven herinneren over die dag van toen. Toch hou ik stiekem altijd een beetje m'n adem in op 11 september. Maar nu ik, de volgende dag, mijn bed uitgerold ben om verse stokbroden en warme croissantjes bij de bakker te gaan kopen, kan ik weer diep de vochtige lucht, waar al een sliertje herfst in is te bespeuren, met een gerust hart inademen. De wereld is vannacht gewoon doorgedraaid en het internet geeft geen alarmsignalen af. Ik vind het jammer dat de wereld,  mijzelf incluis, soms zo paranoia reageert op wat er om ons heen kan gebeuren (maar wat gelukkig nooit gebeurt). ‘Het was al-Qaida dat ons aanviel, een zielige groep mannen die geloof verkeerd gebruiken’, zei Obama gisteren. En ik ben blij met de woorden van Obama want wat zou een moderne westerse samenleving zijn zonder Fatima's en Mohammeds? Saai! Al was het maar om hun heerlijke Noordafrikaanse keuken en de vele bandjes die je hier hoort op de Franse radio. En een stuk verder van ons bed, de Arabische wereld met hun rijke cultuurgeschiedenis die al bloeide toen wij in Europa, bij wijze van spreke, nog in grauwe vlashemden liepen. Laten we maar genieten van onze multiculture smeltkroes.

Reacties

martine zei…
Mee eens. Was een mooie speech van Obama.
Kom Achterom zei…
Ik ben het helemaal met je eens!!!!!
Fijn dit soort berichten moeten veel meer de wereld in!!
fijne zondag
Yolanda
Kristel zei…
He...goed om weer een berichtje van je te zien.
Wel grappig dat ik net aan je moest denken vanmorgen, we liepen op een kleine brocante waar ze veel leuke stofjes verkochten.

Ja waar zouden we zijn zonder die multiculti cultuur. Laten we vasthouden aan goede uitspraken zoals die van Obama gisteren. Geniet van de mooie natuur het wordt weer PRACHTIG, kleuren gaan veranderen en de moody foto's kunnen weer gemaakt worden ;-) Groetjes Kristel
Blue Cottage zei…
Ook ik ben het helemaal met je eens,
idd mooie uitspraken van Obama !!!!

Wat een prachtige foto.....
kan haast niet wachten dat ik dit volgende week
ook weer ga zien :)
(komen weer lekker een tijdje in jullie departement genieten)
Fijne Zondag
Groetjes uit het natte Brabant
Cobi
Heb Obama niet gezien, maar hij heeft wel gelijk.

Prachtige foto.

Lieve groet
Hermine
THEA zei…
11 September is onze trouwdag...wel al 18 jaar geleden, maar toch!!

het blijft voor ons een feestdag!

Groetjes Thea
Anoniem zei…
tja, dat kleine sliertje herfst wat denk ik iedereen in het hart meedraagt, kan een heel gelukkig gevoel teweeg brengen want er gaan weer nieuwe dingen gebeuren...maar ook een klein beetje verdriet om het naderende afscheid van de zomer, die deze keer zo gezellig was. jouw speech is nog mooier dan die van obama!
Balsemien zei…
Allereerst wat een prachtige foto, jammer dat je geen geur erbij hebt ;-))
En je overpeinzing, daar ben ik het van harte mee eens!
Antje zei…
Allereerst, ik hielt mijn adem in toen ik je foto zag! Je bent kunstig met de camera Dorothé!
En die mensen die met wat voor ideeën ook anderen kwaad doen zou dat ooit verdwijnen? Ik denk het niet al ben ik geen pessimist!
groetjes en geniet van alle fijne dingen! Antje
Anoniem zei…
He Dorothe
Deze foto mag je wel doorsturen, ik krijg heimwee als ik de koeien zie. Wat ben jij wijs geworden in taal maar je foto's zijn fantastisch!
liefs Renée
berthi zei…
Een mooi berichtje met een magnifieke foto!
Lieneke zei…
Wat een ontzettend mooie foto!