donderdag 24 maart 2011

De buurvrouw

Dinsdagochtend nog even wat plaatjes geschoten van de tuin. De eerste bloesem in het abrikozenboompje, vrolijke blauwe druifjes die ieder jaar weer in de bak met onkruid omhoog komen en een een gezellig bak violen op de tuintafel. 's Middags een van mijn beste vriendinnen uit Nederland van de TGV gehaald.
29 Jaar geleden hebben mijn lief en ik samen met Maggy en haar lief 4 arbeiderswoningen verbouwd tot twee volwaardige stadswoningen in het centrum van Utrecht. We waren jong en stonden aan de start van ons leven als volwassenen. Door de jaren heen zijn er kinderen gekomen, hebben we samen veel plezier gemaakt en ook verdriet werd samen gedeeld. Toen wij  naar de Betuwe verhuisden was het alsof we naar het andere eind van de wereld vertrokken. Maar de opgebouwde vriendschap was hecht genoeg om deze verhuizing te doorstaan. Vijf jaar geleden was de verhuizing naar Frankrijk weer een test voor onze vriendschap. Ik geloof dat hij er alleen maar hechter door is geworden. We mailen elkaar onder de naam 'je Franse buuf'  en 'je Hollandse buuf'. Ieder jaar komen we minstens één maal bij elkaar. Maar dit maal vind ik het wel bijzonder, ze is nog nooit alléén hier naar toe gekomen. Nu zitten we de hele dag te beppen en te knutselen in de zon aan de tuintafel en het is me gelukt om het quiltvirus over te laten springen. Zaterdagochtend zet ik haar weer op de trein terug en dan komt eindelijk mijn lief weer in beeld want die wordt schabouwelijk verwaarloosd door al ons gekwek.

14 opmerkingen:

Berna zei

Wat een prachtigem kleurige foto's!

lheurebleue zei

wat heerlijk om met maggy in de lentezon en tussen de lentebloemetjes te zitten kletsen en handwerken. geniet ervan!

Anoniem zei

"Schabouwelijk", wat een prachtig woord. Denk dat ik het nog nooit gehoord of gelezen heb. Staat wél in het woordenboek !! Nu ken ik het ook.
Heerlijk zo'n vriendschap, is heel wat waard.
Groeten Mia.

Blue Cottage zei

Wat heerlijk om zo'n verre buurvrouw toch nog
zo dichtbij te hebben.
Dus weer iemand besmet met quiltvirus :))
Ook toevallig aan de verslaafde hexjes gelagen??(ikke wel)
Ik hoor jullie al kwetteren/beppen in het heerlijke Franse zonnetje onderweil ook nog knutselen....gezellie gezellie.
Geniet nog maar lekker na.
Groetjes Cobi

Antje uit Urk zei

Wat goed een vriendschap van bijna 30 jaar!! Geniet samen en handwerkze!
groetjes,

Anoniem zei

dat is inderdaad een heel bijzondere en hechte vriendschap. en ja.... er wordt dus ook weer gehext!!! weer heel mooie kleuren, geniet maae lekker van deze mooie lentedagen

~THEA~ zei

Schabouwelijk.....nee ook nooit gehoord!! Wel een mooi woord eigenlijk!

Wat een mooie foto zeg, die kleuren zijn echt te gek!

Zo te zien hebben jullie het heel gezellig zo saampjes! Geniet er van, het is zo zaterdag!!

Fijn weekend, groetjes Thea♥

Lupineke zei

Wat heerlijk dat je vriendin er is! Echte vriendschappen doorstaan afstand en tijd, wat een rijkdom dat jij die mag hebben met de jouwe! Geniet er maar van, veel plezier samen!

Tineke zei

Geweldig stukje over een bijzondere vriendschap, geniet ervan!

Jan en Anneke de Boer zei

heerlijk he zo buiten in dat mooie weer in de Bourgogne, geweldig.

marian zei

Mooie tuinplaatjes en wat een verhaal, zo'n hechte vriendschap, dat moet je koesteren.
Groetjes,
Marian

Willy zei

Wat een mooie vriendschap, geniet nog van deze laatste dag samen.
Groetjes

Balsemien zei

Hoi Dorothé,
Wat een mooie lenteplaatjes laat je ons zien en dan heerlijk met een vriendin die je al zo lang kent heerlijk genieten van de Franse on en van het quilt-virus. geniet er nog even van. Je man komt daarna wel weer aan bod!
Fijn weekeinde!

Kristel zei

Heerlijke frisse en zonnige foto's die passen bij een hechte vriendschap! Geniet ervan en laten we hopen dat de lente nu echt doorzet met mooi weer.

Wij zijn nu weer begonnen met de tuin, schoonmaken, wieden, snoeien en plantjes zaaien. De knof zit er al en komt omhoog dat is goed.