Randonnée de printemps

Ieder jaar is de wandeling rond Bourbon Lancy de eerste die we lopen in het voorjaar. En alle jaren verzuchten we, als we bij het eindpunt zijn aangekomen, dat deze tocht wel zwaar lopen is. Niet de afstand van 15 km maar het parcour dat zo geaccidenteerd is, doet onze spieren verzuren. Aan het eind van de wandeling, achter een bordje met Franse lekkernijen in de plaatselijke 'salle de polyvalente' kunnen de spieren weer ontspannen en krijgen de knietjes weer rust. Maar wat ons gepiep altijd weer naar de achtergrond laat verdwijnen is het feit dat er in het voorjaar altijd zoveel bloeit. Dit jaar heb ik met mijn kleine cameraatje de bermen afgespeurd en alles voor jullie gefotografeerd. Dan is het net of je een beetje meegelopen bent.

1. speenkruid (Ranunculus ficaria)
2. bosanemoon (Anemone nemerosa)
3. sleedoorn (Prunus spinosa)
4. slanke sleutelbloem (Primula elatior)
5. kleine maagdenpalm (Vinca minor)
6. stinkend nieskruid (Helleborus foetidus)
7. maarts viooltje (Viola odorata)
8. vroege sterhyacinth (Scilla bifolia)
9. holwortel (Corydalis cava)
10. gevlekt longkruid (Pulmonaria officinalis)En als je dan achter wat Franse wandelaars loopt valt het op dat die zomaar bloemen plukken. We hebben heel wat bosssen wilde narcissen uit hun rugzakjes zien steken. Ik geloof dat dat in Nederland toch niet zo veel gebeurt. Want het is toch jammer dat de laatste wandelaars van dit lenteseizoen de narcissen niet meer zo mooi zouden zien bloeien.

Reacties

Berna zei…
Prachtige lenteplaatjes. Idd zonde dat men de natuur niet met rust kan laten. Ik weet niet of het in Nederland niet gebeurt. Ik vrees van wel.
Janny zei…
Het bloeit daar net iets eerder dan hier natuurlijk....we kunnen al vast "voor"proeven....!
lheurebleue zei…
Dat moet inderdaad een heerlijke wandeling zijn geweest. En altijd leuk als zo'n lange wandeling beloond wordt met lekkers ...
lupineke zei…
Wat heerlijk om nu al zo veel bloemen te zien, mooie collage is het geworden. Tja, en dat plukken? Misschien omdat er in Nl zo weinig meer in het wild groeit, dat we dat niet meer gewend zijn... Ik zou de wandeling graag maken, het klinkt geweldig!
Anoniem zei…
inderdaad jammer dat er zoveel geplukt wordt, maar het is ook wel een heel klein beetje te begrijpen wanneer je de bloemenprijzen hier in aanmerking neemt!
Tineke zei…
Wat een heerlijke wandeling, en mijn spiertjes zijn niet verzzrd...die liggen namelijk heerlijk onder de dekens. Prachtige bloemen en dat zomaar in het wild...genieten!
Jeanet zei…
Prachtige plaatjes, oog voor detail. De natuur bij jullie is duidelijk wat verder dan hier, hoewel het hier ook heerlijk voorjaarsweer is. 's-zomers maken we met kinderen en caravan vaak in la Tagniere een tussenstop,(volgens mij niet ver van jullie vandaan), daar kun je ook heerlijk wandelen... De bermen zijn prachtig begroeid met allerhande plantjes die we hier (niet meer) tegenkomen, genieten!
Annemarie zei…
Mooie foto's Dorothé! Weet ik eindelijk wat er zoal in mijn tuin groeit....
Blue Cottage zei…
Wauw wat een mooie foto's heb je weer gemaakt.
Heb je Echt gewandeld??? of ben je gekropen
om deze schitterende foto's te maken.....(grapje)
Ik vind het ook altijd zo jammer dat men altijd maar alles plukt.....
Kan zo genieten van alles wat zomaar op onverwachte plekjes groeit.

Geniet van het buiten zijn
groetjes Cobi
Antje uit Urk zei…
Fijn zo wandelen met de camera in de aanslag!Mooie foto's!
groetjes,
Willy zei…
Ik kom wel een beetje achteraan, maar kan hier toch nog van de heerlijke wandeling genieten. Gelukkig heb je de collage gemaakt, anders was alles voor mijn neus weggeplukt.
Fijne week, groetjes
hallo dorothé,

regelmatig lees ik je blog dat er heel goed uitziet. met name de fotocollage's zijn mooi (zoals die van de wilde planten). mijn vraag is nu hoe je deze maakt.

dank en groet,
jacques

jvanlaar@voila.fr
Balsemien zei…
Hoi Dorothé, wat een voldoening zal het geven als je nu achter je laptopje de foto's zit te bekijken. Ze zijn werkelijk prachtig!
Het was dus een zware wandeling, maar wel één waar heel wat moois te zien is. Jij hebt door het maken van deze foto's veel langer plezier van de kleurige voorjaars bloeiers dan de plukkers.

En nog even over je vorige post, zo gezellig jij en je buuf aan de klep.

Lieve groet
Hermine