Bijeneters

Tussen vijf en zes uur wordt het altijd wat drukker bij ons op het terras. Eerst schuiven wij met een glaasje aan tafel. Dan komen de vijf dames van de plansoenendienst hun veren poesten onder de tafel, in de hoop dat er een olijfje of nootje naar beneden valt. Even later installeert ook de poes zich onder een van de stoelen aan om ons alvast op haar avondeten te attenderen. En sinds een jaar of drie hebben we er hartje zomer een echte tropische verrassing bij. Eerst hoor je het gefluit, alsof een tamboer-maitre van de harmonie op z'n fluitje blaast. Daarna zwermen ze over de weilanden en ons erf en als we geluk hebben, strijken ze neer op een van de electriciteitsdraden tussen ons huis en de schuren. Waar ze overdag uithangen ... geen idee. Misschien hebben ze allemaal wel een baan in de imkerij, vervullen ze een glansrol in zo'n kleurrijke Bollywood-film of jagen ze gewoon de hele dag de vogeltjes in de omgeving de stuipen op het lijf. Want als ze in de buurt zijn, zijn zelfs de zwaluwen ietsie pietsie aan de stille kant. Gisteren heb ik op de loer gelegen en heb ik ze kunnen fotograferen, die prachtig gekleurde bijeneters.


Reacties

Herman zei…
Knap hoor om zo'onrustig vogeltje te kieken. Ik probeer het zelf ook telkens weer. Nu de volgende in rij: de scharrelaar! Succes!
Anoniem zei…
oh dorothe, wat beeldschoon! letterlijk een schoon beeld, zoals onze voormalige zuiderburen zouden zeggen.................
lheurebleue zei…
heerlijk als je zo kan genieten van alles wat fluit en knabbelt en fladdert om je heen!
wow wat een kleuren !!Jammer dat ik hun geluid niet hoor, maar bij wat jij schrijft kan ik me dat levendig voorstellen !
Antje uit Urk zei…
Oooh, wat gaaf!!!! Ik heb ze nog nooit in het wild gezien! Wat ben jij toch een boffert! Prachtige foto Dorothé!
groetjes,
Willy zei…
Zoals je het beschrijft heb ik het gevoel dat ik er even bij was. Wat heb je ze mooi voor de lens gekregen.
Groetjes
Kristel zei…
Prachtig om die beestjes op je erf te hebben rondvliegen. Ik heb ze dit jaar voor het eerst gezien bij de rivier de Allier achter Issoire. Ze zijn heel schuw en vliegen druk rond met hun gekwetter. Je bent maar een bofkont. Ik moet het doen met twee groene sprechten ;-) Zie en hoor ze vaak maar nog niet digitaal kunnen vastleggen ;-)
berthi zei…
Genoeg leven in de brouwerij bij jullie en geweldig dat je de kans kreeg om deze schitterende foto te maken!