wijn die niet voor de poes is

Mâcon La-Roche-Vineuse
Commentaires du maitre de chais: 
"Subtil parfum de fleurs et de fruits blancs, un vin croquant et généreux"
Accords mets et vins: 
 La typicité de ce vin s'exprime avec talent sur de poivrons farcis, une terrine de volailles, un tartare de truite, un poulet grillé aux herbes ou du fromage de chèvre. Avec un potentiel de garde de 3 à 5 ans, ce vin est idéalement à servir entre 11 et 13°C.


Zomaar even wat tekstjes van het internet geplukt over deze heerlijke wijn. Écht lekker en maar € 6,50 bij de plaatselijke supermarkt. Dat is nou een van die redenen dat wij hier wonen. De heerlijkste Bourgognes voor pindaprijzen. En als je een middagje hebt geknipt aan de Farmer's wife blokken dan smaakt zo'n glaasje extra lekker. En waar ik bezig ben met fris voorgewassen lapjes ...... ja, dan kan de poes niet ver weg zijn!
Fijn weekend.Reacties

Antje uit Urk zei…
Ha,Ha wat een gave foto van de poes, Prachtig en de kwaliteit van de foto is ook niet mis mooie belichting en warme kleuren!
Die wijn, is die ook in Ned. te koop?
groetjes,
fleur zei…
Volgens mij heeft poes te diep in t glaasje gekeken....
groet fleur
Lida zei…
Mmm dat klinkt verrukkelijk! Wij zijn ook echte wijndrinkers, dus je hoeft echt niet in La Douce France te wonen hoor, hier vind je ook goede en betaalbare en lekkere wijnen! Maar ik wens je een prettige dronk van een goed glas en neem er een op jouw gezondheid! Groetjes
Lida
Monica zei…
Mmmmm het wordt tijd dat wij weer naar het zuiden vertrekken, ik snák er naar, tot spoedig
Berna zei…
Proost! Wij zitten aan de wijn van Ilja Gort. La Tulipe mmmmm ook niet te versmaden.
Geniet van je weekend.
dineke zei…
zit heerlijk te genieten van m'n kopje koffie en lees dan jouw wijnverhaal! De foto zou zo een reclameprijs kunnen winnen.
Janny de Roo zei…
Mijn favoriete wijnen zijn niet zo zeer de Franse, maar de Spaanse wijnen,maar deze zal ongetwijfeld heel lekker zijn.....en poes...? Een schatje !
betty prins zei…
Lekker....
Ik ben ook altijd verbaasd over de prijs van goeie wijnen in Frankrijk, zelfs in de supermarkt, sosm goedkoper dan bij de officiele wijncooperatie's. Geniet van het weekend!
Tilly zei…
Wat een leuke foto van de poes, erg goed gelukt, ja de wijnen zijn perfekt en voor een redelijke prijs.In ht najaar komt bij ons altijd een vertegenwoordiger langs van een wijnhuis uit de Bordeau-streek.
Kan je op je terras alles proeven.erg leuk om te doen. groetjes
veerle zei…
Staat er daar nog iets van huisjes te koop in jullie buurt? Wij snakken er ook naar om naar Frankrijk te verhuizen!!!
Veel bouwplezier nog (letterlijk en figuurlijk) :)
Kristel zei…
Heerlijk wijntje! Die foto van de poes is te gek! Iets aan de donkere kant, maar ok.
Zie ik daar aan de linker kant een statief staan :-))))))) En? gebruik je hem veel? Ben zelf net terug van een reportage bij de dierenarts, erg leuk...veel mooie beetjes. Zal er iets van op www.visionsandnature.com zetten. Na zo'n dag gaat bij ons ook een flesje wijn open maar dan een Bordeaux. Geniet er van!
Herman zei…
S.v.p. geen kransen meer voor "onze" wijnen. Straks is de hele pays overspoeld met buitenlanders en daar zijn we toch niet voor gekomen. Van mijn oude leraar Leibundgut is de uitspraak: De Mensch ist immer auf der Suche nach dem Paradis, und wenn er es gefunden hat, vernichtigt er es!
Dus nooit zeggen je moet daar heen gaan, paradijselijk mooi. Morgen gaan er hele reisbureau's heen. Lekkere wijnen geheim houden, anders drijf je enkel de prijs op!
Santé overigens....
Whoehaaaaa geweldige foto ! Echt een grap die kop van de poes achter die mooie bel wijn ! Da's zeker niet voor de poes hahahahahaha
Jenni zei…
Wijn is aan mij jammer genoeg niet besteed maar die poes vind ik dan wel weer om op te vreten ;-)
KijkDaarIs zei…
Wat een prachtige foto !!!!

een wijntje af en toe vind ik wel lekker...
maar ze tikken bij mij altijd zo snel aan...*Ü*...
het wordt dan wel gezellig hoor!!..;0))
Fijne dag
~THEA~ zei…
Wat een leuke foto!!

Of ze ook wel een glaasje lust!!

Groetjes Thea ♥