koud douchen


Als je 's middags met het badkamerraam open koud kunt douchen en dan ook nog je knieën extra moet schrobben. Ja, dàn weet je dat de zomer echt is losgebroken in huize Meerbeer.
We hebben een heerlijke maand achter de rug. Het weer zat niet altijd mee maar het bezoek maakte alles meer dan goed. Eerst een nichtje met haar geliefde die een wijnvakantie hadden gehouden en ons hun trouvailles kwamen laten proeven, daarna een nichtje die haar proefschrift naar de leescommissie had gestuurd en wel een weekje rust had verdient en als laatste logeerden hier twee weken onze kleinzoon met zijn moeder. Nu zijn we alweer een week met z'n tweetjes en genieten we van het mooie tuinweer (waar je dus zwarte knieën van krijgt) en eten we 's avonds lekkere hapjes bij maanlicht, mijmeren over het goede leven en genieten we van de uitnodigingen voor tuinfeesten die door vrienden worden gegeven. Kortom, zomer op z'n best. De schrijfseltjes op m'n blog zullen dan ook niet zo frequent zijn, de handwerkjes vorderen ook niet zo gestaag maar aan onze tuintafel is het goed toeven.
toch nog een handig hoesje voor
de harde schijf met het proefschift gemaakt
O ja, toen kwamen er ook nog Engelse vrienden langs die, via een paar jaar bij ons in de Bourgogne te hebben geboerd nu self-supporting  leven op het Isle of  Lewis. Ze weven onder andere tweed en brachten voor mij, voor een mooie winterquilt, prachtige lappen mee.
Van deze auberginekleurige sperziebonen hebben we nu al een reuze opbrengst. (ze kleuren  groen bij het koken). Zelden zo'n lekker boontje gegeten. 

Onze kleinzoon in de regen
Reacties

KijkDaarIs zei…
Wat heerlijk dat jullie zo genieten!!!
want daar draait het om toch..;0)
prachtige tweed heb je gekregen...en wat een schitterende foto van dat mannetje met hoed...
Geniet nog maar lekker..en..neem er van mij maar een lekker wijntje op!!..;0)
Fijne avond
Annelies zei…
Klinkt heerlijk. Wat een prachtige stoffen !
Martine zei…
Het klinkt allemaal heerlijk en dat handwerken komt wel weer.
Naar de smaak van paarse boontjes ben ik wel nieuwsgierig.
Eens kijken of ze hier ergens te vinden zijn.
carina zei…
Resume het goede leven! Lekker van genieten, je tuin ziet er mooi en kleurrijk uit en de groentetuin de droom van iedereen super, en de stofjes prachtig mooi kussen van maken! Geniet ze nog de zomer is nog lang niet voorbij! Groet carina
Lida zei…
Mmm dat is vast genieten bij jou en gelukkig nu wat zon! En je hebt hele handige kussentjes voor de knieën hoor, misschien kun je die gaan gebruiken, maar acht wat aarde is ook niet erg!
Geniet van alles, groetjes
Lida
Evelyne zei…
Heerlijk hoor dat zomerweer! Genieten!
Onze kleindochter met ouders zijn nu drie weken hier. Ze boffen met het weer!
Wat ben ik "jaloers"op je prachtige tweedstoffen!Hebben de boontjes ook een naam, want ik kook steeds de verkeerde boontje!

Geniet ze en die knieën, och dat zwart slijt wel.

Lieve groetjes, Evelyne
Tilly zei…
Veel plezier daar in het land van de Bourgogne, groetjes
Klinkt heerlijk zomers. Ik heb trouwens deze zomer zo'n "knielbankje "gekocht voor de tuin. Op je knieen of zittend werken.bevalt prima.Die bonen zijn inderdaad heerlijk.
Wat lezen betreft lees ik de zweedse schrijvers in het zweeds en hou alle nieuwe uitgaven goed in de gaten.Heerlijk met internet je hebt het zo in huis.
Zomer en kleinkinderen. Echt genieten toch ook als het regent.Hier hadden we vannacht een flink onweer met regen en dat vond de tuin erg prettig. Wateen mooie lappen.
Anje
dineke zei…
oh dorothe, de lappen zijn zooooo mooi, in het echt nog mooier dan op de foto. wat was het gezellig he, met je dochter en kleinzoon. en dan vergeet je nog te vertellen dat een steun en toeverlaat bent van de buren....heel veel liefs,
Kristel zei…
Lekker genieten!!! Doen wij ook tussen het klussen door. Eindelijk mooi weer. Jullie hebben dus boontjes...wij nog NIETS nada! Te koud, te nat ????? afwachten dus maar ben bang dat het dit jaar geen winter voorraad wordt. Geniet ze!
hilde zei…
nou geniet maar lekker van de zomer,
tweed is mooi, maar is niet mijn ding smile smile, en inderdaad , die blauwe bonen , hoe noemen die , wil ze wel eens zien en proeven, ben gek op bonen
Anoniem zei…
Ha Dotothé, fijn dat er weer een berichtje was en dat de reden van "afwezigheid" iets leuks was.
Wij genieten hier ook volop van de zomer. Ik heb geen Blog, vind het erg leuk om van anderen iets te lezen.Fijn dat je die rare letters hebt weggehaald, dat lukte mij nooit.gr Mia, Ter Apel.
Herman zei…
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Herman zei…
Weet je dat het nemen van een koude douche inmiddels in Montouliers onmogelijk is geworden? Hier is de aarde dus werkelijk zo opgewarmd dat het water uit de leiding inmiddels 21 graad is geworden...
Willy zei…
Hej Dorothé, ik zie dat het hier al heel lang stil is. Hopelijk genieten jullie ook nog van een heerlijke nazomer.
Groetjes,
Balsemien zei…
Hoi Dorothé, helemaal bijgelezen. Wat heb je een heerlijke zomer achter de rug met alle bezoekjes, feesten, proeverijen en gezelligheid! Fijn dat je uitkijkt naar de nazomer. Leuk ook het bezoek aan Monica en je foto's van tuin en gaard!