een patchwork aan onderwerpen

De zwaluwen zijn vertrokken, de schoolbus sukkelt weer iedere middag langs ons huis en de grote barbeque heeft zijn plekje in de schuur weer ingenomen. Kortom, we beginnen aan de heerlijk lange (hoop ik) nazomer. De moestuin heeft het meeste al geleverd, de tomaten en courgettes blijven ons nog wel voorzien en voor straks hebben we ook weer een flinke oogst van de topinamboer in het vooruitzicht. De zomer is met pieken en dalen qua temperatuur aan ons voorbij getrokken, dagen van 40 graden nachten van 25. Maar ook dagen vol regen en temperaturen van 14 graden. Alles goed voor de tuin en de nodige huishoudelijke taken zullen we maar zeggen.

Ook zijn weer de nodige klussen aan huis en tuin geklaard. Zo is er een hegje als afscheiding en windkering op het grote erf gekomen, straks lekker met de lange eettafel en het opblaas badje erachter en niemand die ons meer ziet. De jongste dochter heeft samen met haar vader het dak van de grote schuur aangepakt . Nu hoeven we niet meer bij iedere storm te vrezen dat de pannen in het rond vliegen.  Dit is écht een heel hoog dak!

Het was een gezellig zomer, veel vrienden en familie zijn langs geweest en hebben samen met ons de wereld doorgenomen onder genot van een maaltijd (ik zal maar niet vertellen hoeveel liter wijn er door heen gegaan is). We hebben zelfs bezoek gehad van mijn vroegere buurmeisje (van 45 jaar geleden!!) met haar man en twee dochters. Leuk hoor, net haar moeder van toen maar dan blonder. En wat je dan toch nog allemaal weet van elkaar, van proefmonsters sparen tot de buxushaagjes in de tuin van ons ouderlijk huis. (waar het internet niet allemaal goed voor is).

En over internet gesproken ..... vorige week zomaar op bezoek geweest bij Monica. In het voorjaar waren zij en haar man al eens hier aan komen waaien. (Jullie zijn toch ook wel eens nieuwsgierig wie er allemaal aan het andere eind van zo'n digitale weg wonen?) Monica had ook Evelyne met man uitgenodigd en zo kwam het dat we gezellig met z'n allen genoten van een heerlijke lunch in hun knusse zomerhuis op het Franse platteland. Natuurlijk hebben we onze handwerken bewonderd en besproken. Wat kunnen die meiden allemaal mooie huisjes quilten, die van mij staan nog steeds in de steigers.

Deze zomer weinig tot niets gedaan op handwerkgebied. Toen ons eerste kleinkind in aantocht was hebben we een snoezig kinderbedje opgeknapt en nu we bijna verblijd worden met een tweede nazaat ben ik druk aan het breien geslagen om een lekker warm dekentje in dat bedje te kunnen vleien. Breien gaat niet hard. Ooit, heel lang geleden heb ik eens een trui willen breien, dat deed ik dan in de trein op weg van en naar mijn werk. Dat ging langzaam, zo langzaam dat een wildvreemde dame tegen mij uitriep: "mevrouw, wat breit u langzaam!" Einde oefening! Nu zat ik dus weer met de pennen onder de arm toen mijn Franse buurvrouw langs kwam en ik eerst even mijn pen af moest breien. Ze keek vol bewondering naar me en mijn lief kon niet nalaten haar te vertellen dat dit gelukkig het enige is dat ik zo langzaam doe.
Hebben jullie gisteren ook genoten van het monumentenweekend? Hier heet dat Journées Européennes du Patrimoines en zoals iedere rechtgeaarde fransman gingen ook wij op pad om een blik te werpen in van die mooie kasteeltjes die de rest van het jaar in stilte bewoond worden door de franse adel hier in de buurt.


Reacties

Evelyne zei…
Fijn dat je dak nu in orde is want het kan af en toe tekeer gaan!
Ik vond het ook een gezellige dag bij Monica en vooral leuk elkaar nu echt ontmoet te hebben. Ik hoop ook op een mooie nazomer, lekker nog even nagenieten en de tuin winter klaar maken.Brei ze en denk maar zo de aanhouder wint!!!

Lieve groetjes, Evelyne
Annelies zei…
Wat gezellig weer bij je te lezen. Ja, zo langzamerhand gaan we naar de herfst.
Tja, breien! Gelukkig heb je als oma vast wel een maand of 6 de tijd om het af te maken.Ik denk dat iedereen wel nieuwsgierig is naar al die leuke bloggers. Ik in ieder geval ook.
Geniet nog van de nazomer.
Anje
Monica zei…
Hoi Dorothé, Net als Evelyne ben jij snel met het plaatsen van onder andere ons gezellige dagje, ik vond het reuze leuk dat jullie hier waren. Wij zijn met de laatste weekjes van ons verblijf in de Bourgogne bezig, komen in het najaar nog even terug. Ik hoop dat wij elkaar regelmatig kunnen ontmoeten, dat werkt echt heel inspirerend. En al zeg jij zelf niet snel te kunnen breien (ik kan het helemaal niet meer), hetgeen ik van jouw patchworkwerken heb gezien is schitterend hoor! groetjes
Sylvia zei…
Zo te horen hebben jullie een fijne zomer gehad met voor elk wat wils, net als het weer.
Veel plezier nog in de laatste weken van jullie verblijf daar.
Gr.Sylvia.
Dorothé zei…
Nee Sylvia, wij zijn van die geluksvogels die hier het hele jaar rondvliegen.
Lida zei…
Nu geluksvogel, geniet van naar ik hoop een heerlijke nazomer met gouden momenten! En wat leuk is dat dat jullie drie elkaar nu hebben ontmoet! Ja die Franse kastelen zijn zo leuk, ik bezocht ooit ook zo'n klein nog bewoond kasteel en heb er genoten, maar het lijkt mij vreselijk dat je al die mensen over de vloer krijgt! Hier is het na een nat begin nu heerlijk zonnig en dus genieten! Fijne dag
Lida
Anoniem zei…
Leuk weer een nieuw bericht te lezen! We hebben genoten van ons bezoekje en er was gelijk herkenning, heel bijzonder!! Geniet van de nazomer in jullie gezellige gastvrije huis,
groeten van ons allemaal,
Jeanet.
Tilly zei…
Geniet nog maar van de prachtige dagen, ook aan deze kant is het nog heerlijk weer, en wij zijn ook met het dak bezig, bijna af.
groetjes
Willy zei…
Wat zal een zomer snel voorbij zijn als je zoveel gezellige visite op bezoek krijgt. Leuke blogontmoeting had je. Mooi verhaal over je breikunsten. Waarom ook snel breien, zo kom je er ook wel. Leuke vooruitzichten met een tweede kleinkind. Fijne zonnige herfst.
Groetjes,
La Maison zei…
Je hebt een heerlijke zomer achter de rug lees ik. En wat leuk een tweede kleinkind, ja daar ga je wel voor breien.
Hopelijk wordt het een warme herfst want op kou zitten we niet te wachten toch??

Lieve groet
Hermine