Stokbrood, aardbeien en nog veel meer


Kijk daar doe je het dus voor, verhuizen, bedoel ik. Soms heb ik best wel eens heimwee naar Nederland. Maar als ik dit dan mee naar binnen neem om op te peuzelen, een vers nog warm stokbrood en de eerste aardbeien uit de tuin ....... Ja, dan weet je dat heimwee erbij hoort maar dat hier je thuis is.

Er is natuurlijk weer veel gebeurd de laatste maand. De moestuin wil niet zo moezen. Eerst hebben de muizen tot twee keer toe de bonenzaden uit de grond gejat, daarna hebben de slakken de zaak overgenomen en nu blaast er al een paar dagen een gemene wind die al het jonge groen ineen doet schrompelen. We blijven vrolijk doorgaan want nu er een achterdeur is en mijn lief een nieuwe tuintafel heeft getimmerd blijft het er goed toeven.

Onze twee prinsen hebben met hun moeder tien dagen bij ons gelogeerd. Zoals jullie op de foto kunnen zien, hebben we dan altijd veel lol, verandert de badkamer in een zeeaquarium en zoekt de kat het hogerop.

En nu het verhaal van de klein mus. Ik vond hem op het grind in de tuin en heb hem op het muurtje gezet. Na enige tijd kwam vader mus hem inspecteren en hem een beetje opjutten om terug te vliegen naar het nest. Maar het kleintje is niet zo'n hoogvlieger en bleef hongerig zitten. Na wat overleg van de ouders werd er nog een wormpje ingepropt en hebben ze hem tot het duister inviel zitten opjutten om te vliegen. Bijna boven viel de kleine pardoes naar beneden en gingen de ouders huiswaarts waar de rest van het kroost al benauwd zat te piepen. Ik heb de kleine mus in een schoenendoos met twee dikke pampers mee naar binnen genomen, wat water gevoerd en een slaapliedje gezongen. De volgende ochtend al om kwart voor zes heb ik de dappere overlever op het muurtje gezet en waarempel, de ouders kwamen weer. Eind goed al goed.

Geen handwerkjes binnen maar wel veel buiten in de tuin gerommeld. De eerste rozen staan al in volle bloei.

Reacties

Tilly zei…
Wat fijn dat het vogeltje weer gevoerd wordt door pa en ma mus. Wat zien je rozen er mooi uit. Fijne pinksterdagen,groetjes Tilly
Ineke zei…
Gezellig dat je dochter met de jongens kwamen logeren. En fijn dat het musje gered is!
Liefs, Ineke
Annelies zei…
Heerlijk, die aarbeientijd ! Ach, hoe vaak heb ik weer heimwee naar ons Franse huis. Helaas zijn we nog te vaak in Nederland om in Frankrijk heimwee te krijgen naar Nederland.
Antje uit Urk zei…
Wat supergezellig!
groetjes
Evelyne zei…
De oogst wil misschien niet zo groeien maar de aardbeien zien er goed uit.
Wat goed dat het musje gered is, meestal als je zo'n klein vogeltje hebt vast gehad accepteren de ouders hem niet meer.
Jij hebt misschien magische handen, veel liefde en is alles goed gekomen.
Het heeft in ieder geval geholpen.

groetjes,
Evelyne
Balsemien zei…
Hoi Dorothé, wat leuk om weer van je te lezen. De moestuin hier heeft te lijden onder de duiven, maar ook wij gaan stug door! Kan me wel voorstellen dat je af en toe naar Nederland verlangt, maar vers stokbood en aardbeien, mmmmm!
Geniet van je mooie rozen...