Overduidelijk een eend

          
                                
Met mijn zussen kan ik eindeloos lange telefoongesprekken voeren. Naast familiewetenswaardigheden wordt en passant ook de wereld even doorgenomen en dat wat de mens in het algemeen nog op z' n hart kan hebben. Laatst had ik het met een van mijn zussen over het iets goed kunnen, ergens echt in uitblinken. Nou, we kwamen beiden tot de conclusie dat we nergens in uitblinken maar een beetje, van best veel, kunnen. Zij had een paar weken terug met haar man dwars door Brazilie getandemd (hoezoe nergens goed in zijn?)  en had met een wijze man een gesprek over het bovenstaande gevoerd. Hij zei dat mensen zoals mijn zus en ik eenden zijn. Eenden kunnen van alles een beetje: zwemmen, vliegen, lopen en lawaai maken. Ik ben het hier helemaal mee eens, ik ben overduidelijk een eend! Soms kan dat wel frustrerend zijn want een beetje beter handwerken of tuinieren en zeker beter de Franse taal beheersen zou lollig zijn. Maar ...... ondertussen doe ik het allemaal wel. Soms van het een wat meer dan van het ander. Dat hangt natuurlijk ook met het jaargetijde samen. Al m'n clubjes en de naschoolse opvang hebben nu zomerstop. Zaterdag nog een optreden met de club de fil op de schapenmarkt hier in het dorp. Daar staan we met een kraam waar je van alles met wol kunt komen knutselen, van spinnen, breien tot borduren, kantklossen en vilten. Dan is het weer even stil op het knutsel- en handwerkfront en staat tuinieren weer in de schijnwerpers. De afgelopen maanden hebben mijn lief en ik niet onverdienstelijk in de tuin gezwoegd. Hoewel de wortel-, en pastinaakzaden niet zijn opgekomen zijn we content met de moestuin. En die achterdeur ....... tjonge jonge, daar zijn we blij mee. Het lijkt wel of we daardoor ineens veel meer tuin erbij hebben gekregen. We hebben er een vaste plantenborder van 2,5 bij 7 meter bij gemaakt en twee rozen borders. Het een en ander moet nog wel beplant worden. Alle potten staan in de schaduw te wachten tot de hittegolf over waait ( pfffff, al dagen tegen de 40 graden).  Ik ben een beetje op de rozentoer. Ik heb al mijn rozen die dit jaar bloeien of al gebloeid hebben gefotografeerd en kwam op 29 verschillende soorten. Er staan er nog 12 in de wachtkamer, die bijna allemaal heerlijk geuren. En op mijn verlanglijst staan er nog veel meer. Vorig jaar heb ik een stek-experiment gedaan en dan is een beetje gelukt. 3 Gertrude Jekyll en 2 Mathilda Maria zijn al kleine struikjes met bloem. De lathyrus begint ook al te bloeien en de oostindische kers slingert langs de bamboestokken omhoog. Zomer! Nu gaat deze eend zich op een middagje tarot spelen storten ( nee, dat heeft niets met waarzeggen te maken, het is een kaartspel dat veel in Frankrijk wordt gespeeld). Winnen zal niet lukken maar ....... Mischien blink ik toch wel ergens in uit! En dat is genieten!

Reacties

Monica zei…
Hi, hi, ik heb een gevoel dat jij en je zus niet de enigen zijn die zo denken.... het komt mij heel bekend voor. Heb je 'jouw' viskoffertje (door mij nagemaakt) gezien?
Leuk van al je rozen, zie je wel: daar heb jij weer een succesnummer mee hoor!
dineke zei…
En je bent beslist geen EEND in het vriendschappen onderhouden!
Lida zei…
Nu dan ben ik ook een eend, kan ook niets perfect, maar gewoon van alles wat, wat een leuk idee! Hoop dat je rozen nu in de tuin staan en je ervan kunt genieten, helaas doen de rozen het hier nooit zo heel goed, behalve de witte klimroos, die was dit jaar echt spectaculair! Groetjes
Lida