Soms


Soms vliegt de tijd, soms regent het en soms heb ik geen zin. Net als bij zwart en wit of bij ying en yang heb je ook soms en vaak. En, als het vaker vaak is, is soms vaak een welkome afwisseling. Dan is soms soms een delicatesse of soms een verdrietig ding of soms juist iets om heel blij van te worden. Als ik naar de afgelopen weken kijk, is het best vaak soms feest! Mijn lief en ik vierden samen de kerstdagen. In onze omgeving vroegen de mensen zich af of we zielig waren. Nee, in tegendeel zou ik haast willen zeggen. Samen hebben we drie avonden restaurantje gespeelt met heerlijke, door mijn lief bereide gerechtjes, mooie muziek, lekkere wijn, en af en toe een moment van bezinning. En als dan na de kerst het huis wordt gevuld met het lawaai, geklets, gelach en plezier dat de kinderen en kleinkinderen met zich meebrengen vanuit Nederland, ja, dan heb je beslist geen klagen.
En toen was het ineens 2018 met treurig weer en zoveel regen dat we een half uur om moesten rijden om over de rivier te komen voor de boodschappen. Soms viel zelfs het licht uit door het slechte weer, zo ook op de bridgeclub. En dàn valt er ineens weer vaker een vrolijke zonnestraal op de keukentafel en hoor je een merel die oefent op zijn lenteserenade. En soms vind je dan op een saaie zondagmiddag een prachtig bordje bij de Emmaus. En vaak leggen onze kippen mooie gelijkmatige eitjes, maar soms vliegt er eentje uit de bocht, wat dan een prachtig puntig exemplaar oplevert.
Ik denk dat ik soms en vaak tot mijn motto van 2018 maak.
En als het soms tegen zit, kijk dan eens wat vaker naar hoe mooi het leven is.

Reacties

Annelies zei…
Een mooi blogje ! Ik wens je een goed 2018 met vele mooie momenten.
Ineke zei…
Heel mooi! Alle goeds voor 2018 in alle gezondheid.
Judith zei…
Zo gaat dat, soms super leuk, soms minder, geen highs zonder lows, rustig samen is heerlijk en met de hele bups ook weer mega gezellig. Een heel gelukkig, mooi, gezond, waardevol 2018 gewenst.
hamoda hmada zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
hamoda hmada zei…

شركة تنظيف منازل بالجبيل افضل شركة خدمات منزلية بالجبيل نظافة شاملة مع التعقيم والتلميع وابادة الحشرات شركة تنظيف بالجبيل شركة المثالية هي افضل شركة نظافة بالجبيل والمنطقة الشرقية تقدم لعملائها افضل جودة وارخص الاسعار بالاضافة الي تقديم الخدمات من خلال عمالة مدربة وذات خبرة كبيرة بمجالات التنظيف ومكافحة الحشرات , فلا تتردد في الاتصال بشركة تنظيف بالجبيل للحصول علي كل ما هو مميز ولضمان الحصول علي منزل امن نظيف راقي خالي من المواد الضارة والميكروبات

شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تنظيف بالجبيل