Groeien en bloeien


Overal om ons heen en ook van familie en vrienden in Nederland hebben we begrepen dat de strijd tegen de buxusmot een ongelijke strijd is.  Dus hebben wij het eerst met azijn geprobeerd toen toch maar de bacteriële oorlogsvoering ingezet. Onze grote buxus-kubus is in de strijd gebleven. In de voorjaarsvakantie hebben Pieter en dochter zich gehuld in kleding met lange mouwen en hebben ze met bijlen en zagen de reus geveld. Nou, ik kan je vertellen dat er dan heel en dan ook echt heel veel rupsen door je tuin gaan rennen, bah. Maar waar wat geruimd wordt, wordt ook weer geplant.  Op de leeggekomen plek komen straks klimrozen. Want rozen kun je nooit genoeg hebben. 

   

Bij de firma Vreeken in Dordrecht heb ik heel veel interesant zaad gekocht en nu staan er in onze moestuin 8 verschillende soorten tomaten, 6 pompoensoorten, citroengras, sesamzaad en komijnzaad. Uit mijn eigen voorraad had ik nog zaden uit Taiwan: chinese aubergine, paksoy en gekleurde rabarber. Dat wordt staks weer smullen. En dat smullen doen we nu al de hele week van onze eerste aardbeien. Jullie begrijpen dat met al dit tuingeweld de handwerkmodus even op hold gezet is. 

En na die rottige buxusmot deed het me goed dat er gisteren zo’n mooie nachtvlinder bij ons in de gang zat. 


Reacties

Berna zei…
Die buxusmot is de nachtmerrie van elke tuinliefhebber. Zo zonde.
Rozen zijn ook mooi!
Tot gauw?! Wie weet haha
Ineke zei…
Hé bah, wat vervelend toch, die rupsen. Maar straks lekker genieten van rozen. En van de oogst in je moestuin.
Liefs, Ineke
Janny de Roo zei…
Ik hoop er toch van verschoond te blijven. Met ruim 55 meter aan buxushagen, zit je hier niet op te wachten......! Rozen zijn zeker mooi, maar in de winter wel wat kaal....
hamoda hmada zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
hamoda hmada zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.