Waar een rondje tuin niet toe leidt .....

Ik dacht, mmmmm, na zo’n regenbui en bewolkt weer is het mooi foto’s maken van de tuin (viel trouwens wel tegen). Maar ik zal jullie de kleine rondgang niet onthouden. 
De border die uitkijkt op het weiland heet de ‘horder border’, hier staat alles in wat ik zo te hooi en te gras koop, krijg, splits en zaai. Het past niet bij elkaar maar het zijn gewoon gezellige en mooie planten die met elkaar een lollig geheel vormen. En er zo over nadenkend bekroop me het gevoel dat ik niet alleen in deze border een verzamelaar ben. Een rondje door de tuin leverde een aardig beeld van een horder in wording op. 


De perlagoniumclub op de tafel bij de keukendeur, de salviaverzameling in de achtertuin en de 42 tomatenplanten (8 soorten) in de moestuin. En dan heb ik je nog niet eens de 46 verschillende rozen laten zien of de 8 leden uit de viburnum familie. En helaas ook een hele verzameling onkruid. 

Toen keek ik binnen ook maar even rond. 


Klosjes vol draadjes, gekregen, gekocht of bij een gescharreld op de rommelmarkten. Een rijtje boekenleggers met afbeeldingen van lezende vrouwen (van een prachtige boekenwinkel in Utrecht). Kannen moeten kunnen.  Kwam ik in een rommelbak op toonbank van de wolwinkel tegen, slechts 50 cent per strengetje,  bingo! Voor ieder borduurtje een maat (ook allemaal bijeen gesprokkeld op markten of gekregen). En mijn trots is mijn kapstokhakenverzameling, jammergenoeg wordt het steeds moeilijker om ze te vinden. 

En, nou ja, over die lapjesverzamelingen hoef ik het al helemaal niet meer te hebben. 

Pathologisch? Misschien. Prettig is het zeker  en zolang mijn echtgenoot er nog tussendoor kan laveren, verzamel ik rustig verder. 

Reacties

Berna zei…
Zo te zien een prachtig huis met een prachtige tuin! Leuk al die verzamelingen.
Tot volgende week heb ik begrepen. Ik hoop dat het door kan gaan!
Tot dan.
Annelies zei…
Ik kijk naar je foto's en denk: heerlijk !!!
Annelein zei…
Wat een heerlijk plekje hebben jullie daar toch...
Sylvia zei…
Fijn dat we even mee mochten kijken, is toch heerlijk om zo een tuin te hebben.
En als het er maar fleurig is, maakt het niet uit waar wat staat!
Gezellig af en toe weer iets uit La Douce France te horen.
Groetjes Sylvia.
Ineke zei…
Wat een heerlijke woonplek en wat ziet bet mooi uit met bloeiende planten. Mooie verzameling ook.
Liefs, Ineke
Janneke zei…
Wat een heerlijke, gezellige tuin heb je daar in de Bourgogne Dorothé. Dat verzamelen komt me bekend voor, ik ben eigenlijk altijd een beetje bang een 'horder' te worden...... Je verzameling kapstokken vind ik gewoonweg superleuk, help, ik ga ze niet verzamelen hoor.
Groetjes, Janneke
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
hamoda hmada zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
hamoda hmada zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.